• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови (присвячений Дню писемності)

Тиждень української мови (присвячений Дню писемності)

2014-11-07

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли

Україну свою оспівать.

Н. Красоткіна

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.
Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години.
Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.
Метою всіх проведених заходів було:

донести до учнів красу і багатство української мови;

формувати відчуття краси рідної мови;

розвивати мовленнєві здібності учнів;

збагачувати словниковий запас./Files/DSCN1736.JPG

виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.
Учителі української мови і літератури Поліщук Наталія Володимирівна та Чернюк Оксана Валентинівна підготували та провелий тиждень насичено. Класні керівники 5 - 9 класів провели години спілкування на тему: "Є мова – є нація", а учні 8 класу виготовили стінівку до Дня української мови та писемності. 05 листопада відбувся
конкурс на кращого читця - дикламатора "Лунай, величне наше слово" ( переможці Довгопола Анастасія - 9 клас та Іваніна Анастасія - 8 клас).
/Files/DSCN1740.JPG

Урочисте закриття Тижня української мови «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата» відбулося у 07 листопада, на святі діти знайомилися з історією нашої рідної мови, переглянули презентацію "Мова - диво калинове".

/Files/DSCN1742.JPG
























/Files/DSCN1745.JPGСтінівка учнів 8 класу

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi