• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисника України та українського козацтва.

День захисника України та українського козацтва.

2015-10-13

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва та День захисника України. Не випадково для святкування свят обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.В наш час відроджуються традиції українського козацтва, ведеться активна робота з учнями та молоддю.

З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління 12 - 13 жовтня 2015 року у нашому НВК відбулися заходи, приурочені до Дня захисника України та українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці.

В понеділок класні керівники 6 та 9 класу провели для своїх вихованців години спілкування: 6 клас на тему "Сильна нація", 9 клас на тему "Духовна єдність поколінь". А також Подкаура О.Ю. підготувала аиставку творчих робіт "Сильна нація".

У вівторок учитель основ здоров'я Пташнік Н.О. разом з учителем історії Говоруном Я.П. розробили та провели для учнів 5-9 класів спортивне свято "Козацькі розваги". На святі школярі не лише взяли участь у різного роду змаганнях, а й зробили короткий історичний екскурс у добу Козаччини.

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi